Mijn boek ‘Buitenzwemmen een FrisseDuik in natuurwater‘ komt uit.

Buiten zwemmen. Een FrisseDuik in natuurwater. Susan Houbraken.

Ter voorbereiding op het winterzwemmen  en de nieuwjaarsduik adviseer ik je mijn boek te lezen. 

Waar gaat Buiten zwemmen over?

Buiten zwemmen is mijn authentiek verhaal waarin ik vertel wat zwemmen betekent voor gezinnen met jonge kinderen, wat het verschil is tussen zwemmen in binnen- en buitenbaden, over de zwemveiligheid voor kinderen. Maar ook over waarom het zwemmen zo goed is om de kwaliteit van je gezondheid te bevorderen, wat buitenzwemmen voor mij en mijn gezondheid betekent en hoe je de regie van jouw gezondheid in eigen handen kan nemen.  

Dit boek is een cadeau aan mezelf en anderen, omdat ik:  

 • zelf mentaal en fysiek benefits haal uit zwemmen in de natuur.
 • zwemmend mijn weg naar herstel afleg.
 • anderen wil inspireren om tegenslag in je leven aan te pakken met zwemmen in de natuur.
 • graag zo veel mogelijk mensen naar buiten wil krijgen om de eigen batterij op te laden.
 • wil laten zien wat buiten zwemmen kan betekenen en welke stappen je hierin kunt nemen om het ook te gaan doen.
 • mezelf heb gepositioneerd als ‘pretzwemster’ die alle seizoenen het water ingaat.  
 • graag mijn zwemavonturen deel.
 • graag zo veel gelukkige openwaterzwemmers om me heen zie.
 • in een prachtig waterrijk land leef met prachtige zwemplekken.
 • zwemmers wil voorbereiden op een veilige en plezierige zwemtocht.
 • de zwemveiligheid en de gezondheidsvoordelen van zwemmen wil bevorderen.
 • de mensen die twijfelen net dat duwtje in de rug wil geven om het gewoon eens te proberen.  

En ik deel mijn persoonlijke ervaring waarom juist het winterzwemmen voor mij zo belangrijk is. Je krijgt handvatten om de helende kou van het water te ervaren. Welke methodieken zijn er, hoe kun je je het beste voorbereiden en hoe ga je om met weerstand. Kortom, waarom zou je winterzwemmer willen worden en hoe word je dat.  

Wil je een exemplaar van Buiten zwemmen?

Buiten zwemmen komt uit in december 2019. Zodat je je goed kunt voorbereiden op de nieuwjaarsduik bij jou in de buurt. Buitenzwemmen is vanaf 3 december online te bestellen bij bol.com.  Via mijn website zal ik het laatste nieuws delen. Hou dus FrisseDuik.nl in de gaten. 

Comments (3)

 1. Echt superleuk Susan! Ik ben heel benieuwd naar al je tips en verhalen en zal het boek zeker gaan lezen 🙂

 2. Hoi Susan.
  Ik heb je boek gistermiddag binnengekregen en achter elkaar uitgelezen. Leuk om te lezen, leerzaam en informatief. Dankjewel.
  Ik zwem al 1x per week in zee. Maar in zee kun je meestal niet echt zwemmen. Dat is meer springen en dippen. Het begint nu wel te kriebelen om meer écht te gaan zwemmen, en dan ook buiten…
  Hartelijke groet,
  Ina

 3. Hoi Susan,

  Bedankt voor je leuke mailtje. Ik ben heel benieuwd naar je boek! Als goed is komt die straks binnen met de post.
  Ja zeker zwem ik ook, ik was eerste instantie door Wim hof geïnteresseerd geraakt. En mijn nichtje die in Noordwijk woont en ook hele winter door zwemt in zee! En tot paar weken geleden jou ontdekte via Facebook en al je video’s heb gezien erg leuk!

  Doordat ik zelf reuma heb in enkels 1 knie en ellebogen wilde ik het gaan uitproberen. Ik doe nu ongeveer 1,5 jaar koud douchen elke dag en 1 jaar lang 2
  Keer per maand in zee te dippen/zwemmen en ik ben nu half jaar zonder medicijnen. De reuma is nog niet weg maar wel heel veel minder. Het koud douchen heeft denk ik daar meest effect op. Het zwemmen in zee geeft zo onwijze kick 🙂
  Ik heb ondertussen al je filmpjes op YouTube gekeken! Heel bijzonder en mooi om te zien!
  Groetjes Ike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *