Zwem de zomer in!

Buiten zwemmen heeft mij mentaal en fysiek sterker en gezonder gemaakt

Heb jij afgelopen maanden ook zo eindeloos veel gewandeld? 

 

We hebben nogal wat ommetjes gemaakt het afgelopen jaar. Lekker bewegen en in de buitenlucht zijn, en deel uitmaken van de natuur. Even geen beeldschermpjes en echt even offline om je hoofd weer leeg te maken. Maar langzaamaan ben je al dat gewandel wel een beetje zat… 

 

Of ben je amper buiten geweest en heb je het gevoel dat je de verbinding met jezelf kwijt bent geraakt omdat je batterij niet genoeg is opgeladen? Dat je niet vooruit te branden bent? Minder fit, en niet zo lekker in je lijf. Grote kans dat je je dan ook minder opgewekt voelt, soms zelfs somber.

Buiten ga je aan, kom je tot leven, buiten voel je je vrij

Hoe zou het zijn om dat gevoel weer dagelijks te hebben? Om de beeldschermen even te laten voor wat ze zijn, je onder te dompelen in de natuur zonder zelfs je telefoon maar in de buurt te hebben? Om echt helemaal buiten te zijn, te voelen hoe je met de week fitter wordt en opgeladen thuis te komen?

Dat kan als je nu start en de zomer in zwemt

Zwemmen is het nieuwe wandelen, lijkt het wel. Heel veel Nederlanders zijn de afgelopen maanden gaan koudwaterzwemmen. Heb jij het ook overwogen? Maar niet gedaan, of één keertje en daarna niet meer?

 

Dat kan anders!

Geef je op voor mijn programma ‘Zwem de zomer in’ en start meteen. Vanaf dat je instapt ervaar je deze voordelen: 

 • Je bent echt even offline
 • Je komt uit je hoofd en komt weer in je lijf
 • Het geeft plezier en ontspanning
 • Je voelt je zeker en vertrouwder in het buitenwater
 • Je bouwt aan je fitheid 
 • Je voelt je energieker en je gelukshormoon gaat aan
 • Je bent echt er even uit geweest
 • Je zwemt de zomer in! Tegen de tijd dat er weer mensen op de strandjes verschijnen, heb jij al een zwemconditie opgebouwd
buitenzwemworkshop-op-locatie

Wat houdt dat in?

Het twee-maanden-programma ‘Zwem de zomer in’ omvat:

 

 • Intake gesprek online, zodat ik precies weet hoe ik je het beste kan begeleiden en jij het hoogste rendement haalt uit je buitenzwemsessies
 • Privé zwemsessie met Susan in Almere Noorderplassen (ter waarde van €150)
 • Vier maal zoom of bel sessie met tips, waardoor je doorzet (ook als het koud is of regent) en meer plezier haalt uit elke keer dat je in het water ligt
 • Twee maal de mogelijkheid om met een groepje buiten te zwemmen, waarbij ik aanwezig ben
 • Het boek ‘Buitenzwemmen, een frisseduik in natuurwater’ met heel veel informatie en extra tips
 • Mijn enthousiasme en onvoorwaardelijke liefde voor het buitenwater
vier-seizoenen-badkleding-buitenzwemster

Buitenzwemmen, dat doe je toch gewoon? Badpak aan en gaan. Dat dacht ik tenminste. Maar toch deed ik het niet, iets stond me in de weg. Want wat leeft er eigenlijk allemaal in zo’n plas? Hoelang kan ik in het koude water blijven? En waar moet ik opletten?

Ik kwam Susan al een paar keer online tegen. De eerste keren zei ik nog tegen mezelf ‘kom op, ga gewoon’ maar ik deed het niet en het bleef knagen. Even bellen en kennismaken dan maar. En daarna wist ik het zeker, dit ga ik doen met Susan. Susan is enthousiast en weet waar ze het over heeft. Al na de eerste buitenervaring met haar in Almere was de rem eraf. Ik heb veel geleerd over veilig zwemmen en wat koud water voor mijn lichaam doet. En, handig ツ, hoe ik rustig kan blijven ademen. Kortom, ik heb er geen moment spijt van gehad. Na iedere Frisse Duik voel ik me energiek en blij. Ik kan het je echt aanraden!

Aletha

“Susan heeft mij net dat duwtje gegeven om te gaan koud-water-zwemmen wat ik zo graag wilde ervaren”.

En ja, het is heerlijk, je krijgt er een adrenaline stoot van, je lichaam vraag sowieso al snel naar meer!
Om het gevoel vast te blijven houden douche ik elke dag 10 minuten koud, zodat ik als het moment zich voordoet zo weer in het koude water kan zwemmen, in het buiten zwembad maar het liefst in het buitenwater. Want dan voel je je een met de natuur, weg van alle prikkels en je laat jezelf zo eenvoudig weer op..

En gek genoeg vind ik warm water nu ineens niet zo fijn meer. Koud is lekker fris en geeft zoveel energie. Met alle tips van Susan en het samen zwemmen opent zich een hele nieuwe wereld voor je, waarvan je heel gelukkig wordt, Just give it a try!

Rosa Prosée

Laat al je twijfels varen en luister naar dat oergevoel… dat stemmetje diep van binnen dat wil dat je LEEFT! Zeg JA tegen Susan en vooral JA tegen jezelf! Susan helpt je op weg met al haar kennis en praktische tips, zodat je goed voorbereid bent en je je veilig voelt. Ze leert je te vertrouwen op je eigen gevoel, zodat je in jouw tempo dit magische avontuur kan beleven. Ze viert alle stappen die je zet met je mee; haar enthousiasme spat eraf! Voor je het weet ben je ineens verslaafd en kun je niet wachten om het koude water weer in te stappen en die verbinding met de natuur en dat oergevoel weer te maken… Geniet ervan! 

Els Meijer

Susan:“Els zwemt hier vorig jaar voor het eerst in koud water en dit is haar reactie toen ze dit terugzag op FB. 

Oh! Dit is nu alweer een jaar geleden! Wat leuk om mezelf zo terug te zien en te beseffen hoeveel ik geleerd heb in de cursus! Ik kan iedereen die zwemmen in open water en de kou spannend vindt aanraden om met Susans programma mee te doen. Ik had op het moment van de video nog NOOIT in zulk koud water gezwommen; Susan leidde me er rustig doorheen in alle vertrouwen dat ik dat gewoon kon, waardoor ik dat vertrouwen uiteindelijk ook in mezelf ging voelen en ging ontspannen. Een onvergetelijke dag! “

Els

Zonsondergang-tijdens-buitenzwemmen-Almere

Wie is Susan?

Mijn naam is Susan Houbraken, een Nederlandse zwemliefhebber en globetrotter. Dit was zeker in mijn kinderjaren niet uit vrije wil, door het werk van mijn vader moesten we als gezin vaak verhuizen. Andere landen, andere culturen met andere gewoonten. Ik zocht als kind naar een aanknopingspunt, een solide basis om op terug te vallen. Het klinkt misschien wat vreemd maar het was juist water dat me stabiliteit gaf. Waar ik ook neerstreek in de wereld, er was altijd wel een rivier, meertje of zwembad in de buurt waar ik terecht kon. Ik had er een carrière van kunnen maken maar door al die verhuizingen was dit nagenoeg onmogelijk. Daar heb ik overigens geen spijt van gehad. Ik heb altijd gezwommen omdat het kon, niet omdat het moest!

De luxe van een eigen zwemvijver

Toen we als gezin ons eindelijk permanent zouden vestigen in Nederland werd er een zwemvijver aangelegd in de tuin. Dat is een enorme luxe en dat waardeerde ik enorm. Toch kon ik het niet laten om elders een frisse duik te nemen. In Chili zwom ik in ijskoud zeewater terwijl de Chilenen vanaf het strand me voor gek verklaarden. Ik heb overigens lange tijd niet in het herfst/winterseizoen buiten gezwommen. Daar kwam verandering in dankzij een zwembuddy. Die nam mijn angst voor het koude water weg. Na een zwaar ongeval enkele jaren geleden had ik te kampen met chronische pijn. Toen ontdekte ik de helende kracht van koud water. Zodra ik onder water ging leek de pijn als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Er zijn mensen die ‘herboren’ worden door zich onder te dompelen in water. Ik begreep plotseling waar dat gevoel vandaan komt!

 

 

Doe je mee? 

Welk niveau je ook hebt, en wat je vragen ook zijn, ik help je er mentaal doorheen met mijn enthousiasme, kennis en ervaring die ik de afgelopen 6 jaar heb opgebouwd.

Je hoeft geen strakke trainingsprogramma’s aan te houden. Je hebt geen ijzeren discipline of wilskracht nodig. Je mag gewoon jezelf zijn en op jouw manier genieten van de natuur, het buiten zijn en het opbouwen van je conditie totdat je je van de zomer topfit en energiek voelt!

Yes, yes! Door het ZwemDeZomerIn programma wordt buiten zwemmen een gewoonte. Dat kan niet anders, want Susan praat je met haar enthousiasme zo 2-3 keer per week het water in. Bovendien leer je veel over de natuur en hoe je daar als zwemmer te gast kan zijn. Ik ben altijd zo blij en energiek na het zwemmen! Ik voel me gezond en fit en veel minder gestrest, wonderbaarlijk.

Jolieke

Susan krijgt nog mensen van rond de evenaar zover om zich in het koude water onder te dompelen! Dus mocht je denken dat het je niet lukt? Vergeet het: het lukt je! En daarna ben je zo blij dat je de stap hebt genomen! En geloof me, als je nog niet eerder hebt buiten gezwommen dan voelt het water koud. Ook in mei.

Jeanet

Jouw investering voor dit 2-maanden* is slechts 349,-!

Reserveer hier meteen je plek voor ‘Zwem de zomer in’!